Nieuwsbrief November 2021

17 november 2021 00:11

https://dansgroepchara.peepl.be/nl/site/uurrooster-1/vakantielessen

NIEUWSBRIEF NOVEMBER


Liefste dansers, beste ouders,

In onze danszalen wordt het extra gezellig (of was het griezelig ...) gemaakt. De beste remedie tegen de koude of de herfstblues? Een stevig potje dansen en zweten natuurlijk!

We vertellen graag wat er de komende maand op het programma staat.

28 november wordt een plezante drukke dag bij Chara. In de voormiddag kunnen 4- tot 7-jarigen een hele fijne activiteit meedoen en in de namiddag staan er gratis hiphoplessen gepland voor alle 10- tot 11-jarigen die de danskriebels voelen.

De Kindervoormiddag is op het lijf geschreven van alle 4- tot 7-jarige fans van dansen, zingen en kindertheater. Op zondag 28 november zijn Chara-leden en hun vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes zeer welkom voor een geweldig plezante voormiddag van 10u tot 12u15. Er is plaats voor 50 kindjes en bijna de helft van die plekjes zijn ondertussen al gevuld. Lijkt een uur dansplezier, een drankje en koekje en een kindervoorstelling je ook wel wat? Schrijf je kind (en eventuele niet-leden) dan in via je account.

Diezelfde dag organiseert Danskant drie open hiphoplessen in onze danszaal als examenles voor de studenten van de opleiding Dansdocent. En daarvoor hebben ze natuurlijk ook leerlingen nodig. Daarom nodigen wij jullie uit om 1, 2 of 3 gratis hiphoplessen te volgen van 3 verschillende lesgevers waaronder onze lesgeefster Evelyn. De doelgroep is 10- en 11-jarigen. Ook niet-Charaleden zijn zeer welkom. De lessen gaan door tussen 13 en 16u met telkens 10 minuten pauze tussen elke les. Alle info vind je op je account en inschrijven kan je daar ook meteen doen.

Jullie kregen deze maand ook een uitnodiging om je deelname aan onze grote voorstelling te bevestigen. Vergeet dit zeker niet te doen voor 15 december. De leerkrachten willen namelijk zo snel mogelijk hun choreografieën (en kostuums) kunnen afstemmen op het exacte aantal dansers per les. Zo kunnen alle dansers echt stralen op podium en het publiek trakteren op een topspektakel! Inschrijven voor de voorstelling doe je door de waarborg te betalen. Ook daarvoor vind je alle info op je account.

We merken dat er vaak vragen opduiken over de documenten voor het ziekenfonds of andere algemene praktische zaken. Om jullie zo snel mogelijk en op een overzichtelijke manier info te bieden, plaatsten we een pagina met Veelgestelde Vragen op onze website. Probeer deze zeker eerst te bekijken. Als je geen antwoord vindt op jouw vraag, kan je ons alsnog een mailtje sturen en helpen we je zo graag verder.

Als je niet aanwezig kan zijn in de les vragen we ook om je afwezigheid te melden via je account. Klik in de kalender op de les in kwestie en duid de afwezigheid aan. Zo krijgen onze lesgevers meteen een melding en is iedereen op de hoogte.

En nog een klein extraatje: de overkoepelende dansorganisatie Danskant is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wie zich geroepen voelt, kan zich kandidaat stellen door hen te contacteren.

Tot snel,

Het Chara-bestuur

Duik mee in de geschiedenis van Chara. Elke maand blikken we terug op een uniek stukje Chara-historie

Chara levendiger dan ooit

De volgende seizoenen verliepen stuk voor stuk in een ontspannende sfeer met in de eerste plaats deelnames aan verschillende dansfestivals zoals Haubourdin in Frankrijk, Kadans en Dansexperiment in Antwerpen, Internationaal dansfestival in Bornem en het Danstoernooi in Leopoldsburg. Naar oude gewoonte organiseerden we terug onze jeugdkampen in de onpare jaren onder de naam “Jeugdmaneuvers”.

De eerstvolgende voorstelling ging pas door in de loop van februari 1996 met “Charutti”; dus pas na 2 jaar en niet meer in mei zoals voorheen. Voor deze voorstelling werd Kristien Somers gevraagd voor de herneming van “Gemaskerd bal”. Zij bleef de volgende jaren als lesgeefster klassiek voor de gevorderden nadat Kimmy Lauwens onze groep verlaten had.
Er werden voor deze voorstelling ook gastchoreografieën gemaakt: “Faith” van Natascha Pire waarmee we deelnamen aan Kadans in Antwerpen en “Chop up” van Ann Van Huffel waarmee we deelnamen in Haubourdin.
Voor de eerste keer werden ook (oud)leden ingezet om les te geven of choreografieën te maken. Zo gaven Karen Besançon en Inez Hoefnagels voor de eerste maal les bij Chara en Karolien Snels kwam even terug om “Friends Montage” te maken.
Samen met de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord namen we deel aan de allereerste editie van de “Week van de Amateurkunsten” in Schoten.

In 1997 kon er dan eindelijk terug een reis naar Frankrijk georganiseerd worden. Om te beginnen organiseerden we op 1 maart een Franse avond om geld in te zamelen zodat de vaste kosten hiermee konden gedekt worden. Maar eerst namen we op 26/4 nog deel aan de 2de week van de Amateurkunsten; daar had een uitwisseling met de -12 jarigen van de Muziekacademie, de Glimwormen en Chara plaats.
Dan kwam onze reis naar Frankrijk in zicht. Ook deze keer gaven we voor het vertrek op 15/7 een voorstelling in het Park van Schoten. Hiervoor kregen we toestemming van het Festival op hun podium te gebruiken op de vrije dag (dinsdag). De dag nadien vertrokken we al naar de Gorge du Tarn en we waren meteen welkom op onze oude adresjes.

Volgende aflevering: Chara gaat zijn eigen wegAgenda

28/11        Kindervoormiddag (4- tot 7-jarigen)
28/11        Open hiphoplessen voor alle 10- tot 11-jarigen
04-06/03  Grote Chara-voorstelling "Charrousel"
4-8/07      Creatieve Dansstage 1
11-15/07  Creatieve Dansstage 2
8-12/08    Creatieve Dansstage 3

Sponsors

Argenta Roymans-Janssen
Belfius markt Schoten
Kolum Verzekeringsteam
Mama Calinka
Sint-Michielscollege Schoten
The Owl