Nieuwsbrief Oktober 2021

6 oktober 2021 11:35

https://dansgroepchara.peepl.be/nl/site/uurrooster-1/vakantielessen

NIEUWSBRIEF OKTOBER


Liefste dansers, beste ouders,

De eerste maand van ons nieuw dansseizoen is in huppelpas (of was het galop?) voorbij gevlogen. De inschrijvingsperiode is afgerond en we klokken dit semester af op een kleine 300 leden van oude en nieuwe gezichten.

Welkom allemaal!

Dit jaar gingen onze Jeugdmaneuvers voor de eerste keer in september door. Het werd een zeer geslaagde teambuilding om het jaar mee te beginnen. De dansers hebben zich geen seconde verveeld dankzij de vele leuke activiteiten (ja, er werd zelfs in de zee gezwommen) en de sfeer op de terugreis sprak boekdelen. Ons weekend aan zee was een daverend succes! Je kon al wat meevolgen via onze Facebookpagina. De volledige collectie van foto’s en video’s kan je vanaf nu ook op de website bekijken.

Leuk nieuwtje: vanaf dit jaar krijg je nog meer lessen aangeboden! Ons principe was altijd al om zoveel mogelijk lessen aan te bieden. Onze leden konden daarom bij ons terecht vanaf de allereerste week van september tot de laatste week van juni. Vanaf nu zal je ook in de herfst- en krokusvakantie lessen kunnen blijven volgen (en die zijn in het lidgeld inbegrepen). Je vindt een klein overzichtje van onze vakantieregeling hieronder:

- Herfst- en krokusvakantie: vanaf dit jaar zullen onze lessen blijven doorlopen tijdens de korte vakanties.
- Paas- en kerstvakantie: we nemen even een pauze en hervatten de lessen na de vakantie.
- Zomervakantie: er worden extra activiteiten georganiseerd waarvoor apart kan ingeschreven worden.

Uiteraard zijn ouders, broers en zussen heel benieuwd naar de lessen. Naar goede gewoonte organiseren we kijkdagen bij de kleuter- en kinderdanslessen (onze 4-, 5-, 6- en 7-jarige dansers - KL2 t.e.m. L2). Zo kunnen de families van nieuwe leden en van de jongste leden die nog niet deelnemen aan de grote voorstelling een glimp opvangen van onze lessen. In de week van 18 oktober worden de lessen opengesteld voor publiek. Dit is het ideale moment om te genieten van het dansplezier van je kleine talentje en onze werking te leren kennen.

We zitten er al even op te wachten … Dit jaar gaat onze grote tweejaarlijkse voorstelling eindelijk door! Dat kan niet anders dan een knaller van een show worden. Dit jaar zal de voorstelling ‘Charrousel’ heten en nemen onze dansers je mee voor een wervelende rit. Zet dus het weekend van 4-6 maart 2022 alvast in het groot in je agenda. De week ervoor is het krokusvakantie en zal er veel gerepeteerd worden op het podium in CC De Kaekelaar in Schoten. Houden jullie daar ook alvast rekening mee in jullie vakantieplanning?

Elk jaar vragen we ook een waarborg van € 30 voor de deelname aan de voorstelling. Dit bedrag krijg je volledig terug na deelname aan alle voorstellingen en de generale repetitie. We gebruiken dit als waarborg voor het aankopen van kostuums voor elke deelnemer. Onze lesgevers zullen de lijst van betalingen ook gebruiken om te weten welke dansers zullen meedoen met hun choreografie. Je zal hiervoor binnenkort een betaaluitnodiging ontvangen.

Nog eentje voor in de agenda’s: in november organiseren we opnieuw een kindernamiddag. Alle kinderen van 4 tot 7 jaar zijn welkom voor een namiddagje dans en een leuke voorstelling op kindermaat. De exacte datum is nog niet bekend, maar we brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

En voor de echte vroege vogels zijn ook de data van onze zomerkampen al gekend. In 2022 zullen de Creatieve Dansstages doorgaan van 4-8 juli, van 11-15 juli en van 8-12 augustus. Men zegge het voort!

Tot snel,

Het Chara-bestuur

Duik mee in de geschiedenis van Chara. Elke maand blikken we terug op een uniek stukje Chara-historie

Het gala was nog maar het begin

Het was goed geweest en iedereen ging moe en voldaan naar huis. Wellicht wel te moe want de volgende dag bleek er niemand meer beschikbaar om de afbraak en de opruim te doen. Veel tijd om dat te verwerken hadden we echter niet; zodra de naweeën voorbij waren moesten we ons al voorbereiden op onze deelname aan de wedstrijd in Haubourdin. Daar nam ‘Lijnenspel’ van Claudia de Smet deel in de categorie ‘Neo Classique’ en Lieve Mertens maakte ‘Cirkels’ voor de categorie ‘Contemporaine’. Alleen ‘Lijnenspel’ behaalde een tweede prijs. ‘Cirkels’ kreeg niet eens een vermelding maar zou later één van onze meest gewaardeerde choreografieën zijn. Die verlengde versie werd voor het eerst gedanst tijdens onze jaarlijkse voorstelling ‘Vivace’. Want die was ook spoedig weer in aantocht.

Voor die voorstelling werkte Nancy Fret ‘Het station’ verder uit tot een verhaal waarin alle kindergroepen een plaats kregen. Mafioso Mexicanen, Chinezen, Eskimo’s, Russen, kannibalen en Indiërs passeerden ons podium en vulden het volledige gedeelte voor de pauze. Na de pauze werden ‘Just a dream’ en ‘Cirkels’ hernomen en maakte Kimmy Lauwens ook een ‘Carmina Burana’ en ‘Summer breeze’.

Eens de voorstelling voorbij was, werd het tijd om dit drukke seizoen te overschouwen. We hadden de 15de verjaardag op een passende manier gevierd maar, als we ons niveau wilden aanhouden, drongen zich fundamentele wijzigingen op:
1 Om de voorstellingen naar behoren te kunnen voorbereiden zou er slechts om de 2 jaar een voorstelling gegeven worden.
2 Om onze aanwezigheid in de danswereld te onderstrepen, zou er meer deelgenomen worden aan festivals en wedstrijden.
3 Om het sociale aspect van de groep te versterken zouden er meer activiteiten naar de leden toe georganiseerd worden.

Het volgende seizoen werd daar alvast mee gestart door geen voorstelling te geven en deel te nemen aan de wedstrijd in Haubourdin waar de gevorderden B de derde plaats kregen met ‘Carmina Burana’. Met de kinderen werd naar oude traditie terug een kamp georganiseerd dat we voor de eerste keer ‘Jeugdmaneuvers’ noemden. Ook die bestaan nu nog.

Volgende aflevering: Chara levendiger dan ooit

Agenda

??/11 Kindernamiddag
04-06/03 Grote Chara-voorstelling
4-8/07 Creatieve Dansstage 1
11-15/07 Creatieve Dansstage 2
8-12/08 Creatieve Dansstage 3

Sponsors

Argenta Roymans-Janssen
Belfius markt Schoten
Kolum Verzekeringsteam
Mama Calinka
Sint-Michielscollege Schoten
The Owl