Nieuwsbrief Augustus 2021

3 september 2021 10:25

https://dansgroepchara.peepl.be/nl/site/uurrooster-1/vakantielessen

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS


Liefste dansers, beste ouders,

Het aftellen kan beginnen. Onze lesgevers zijn er helemaal klaar voor en staan te popelen om aan dit dansseizoen te beginnen. Een dansseizoen dat heerlijk normaal mag beginnen. Daar worden we meteen al blij van. We laten dan ook geen dag onbenut en vliegen er meteen in op woensdag 1 september.

Vond jij jouw les al op het nieuwe uurrooster? Schrijf je deze week nog in om zeker te zijn van je plaats (dat kan via je account of via de website voor nieuwe leden). De hiphoples voor kinderen is al volzet. Hiervoor kan je je wel op de wachtlijst zetten.

Waarom je zeker moet inschrijven bij Dansgroep Chara?

- Kwalitatieve lessen met opgeleide en gediplomeerde lesgevers.

- Dansplezier staat centraal, met de nodige aandacht voor techniek. In een aangename sfeer kan elk kind floreren.

- Aandacht voor elk kind afzonderlijk.

- Heel wat leuke extra activiteiten: Kindernamiddag, Jeugdmaneuvers aan zee, Optreden op Nacht van de Duisternis, … en uiteraard onze lang verwachte tweejaarlijkse voorstelling.

- Het lidgeld wordt verdeeld over 2 semesters.

- Lessen gedurende het volledige schooljaar (van begin september helemaal tot eind juni).

Aarzel niet en schrijf je vandaag nog in!


Voor de start van het dansjaar is het naar goede traditie weer balletsloefjesverkoop. Vanaf 11 september kunnen jullie op zaterdagvoormiddag (vanaf 9.30u) sloefjes kopen in de danszaal. Opgelet, je kan enkel cash betalen. Maak hier zeker gebruik van, want de volgende grote verkoop is pas in januari. Je kan tegelijkertijd ook kostuums tweedehands aankopen aan een voordelig prijsje. Heb je geweldige herinneringen aan een dans of kan je kleerkast nog wel enkele leuke aanwinsten gebruiken? Kom dan zeker langs tijdens de maand september.

Tijdens de grote vakantie zaten we niet stil. Onze danszalen werden driemaal overspoeld door hordes vrolijke dansertjes. Zoals elke zomer mochten kinderen van 5 tot 14 jaar oud zich helemaal komen uitleven tijdens onze Creatieve Dansstages. En dat is gelukt! Heel wat vrolijke gezichtjes en een groot applaus na de toonmomenten waren daar het bewijs van. Elke week werden onze deelnemers trouwens ook getrakteerd op een overheerlijke ijsje. Dankjewel, Mama Calinka!

We kijken ernaar uit om jullie door de zalen te zien dansen, rollen, springen en dartelen vanaf woensdag 1 september. Klaar voor een dansseizoen vol onbezorgd dansplezier!

Tot snel,

Het Chara-bestuur

Duik mee in de geschiedenis van Chara. Elke maand blikken we terug op een uniek stukje Chara-historie

Chara wordt 15 !!!

Dat we van het 15e seizoen een absoluut hoogtepunt wilden maken stond buiten kijf. Het accent van de festiviteiten zou een dansvoorstelling worden waarvoor we alle groepen waarmee we ooit hadden samengewerkt, uitnodigden. Aangezien alle aangeschreven groepen positief reageerden, beloofde het een zeer gevarieerde voorstelling te worden. Om het geheel ook een professioneel tintje te geven werd ook aan Lieve Mertens de kans geboden om een solo uit te voeren. Marc Bogaerts, die mee aan de wieg van onze dansgroep stond, bracht vanuit de Komischer Oper van Berlijn Beate Vollack mee waarvoor hij ‘Carmina Burrana’ creëerde. Als decor voor deze creatie werden de gelijknamige werken van Rafaël Gorsen geselecteerd. Het beloofde dus ook technisch een zeer zware kluif te worden.

Maar naast het werk van het promotieteam en de techniek, kwam er hier nog een extra factor bij. Omdat er twee voorstellingen zouden gegeven worden (zaterdagmiddag en zaterdagavond) moesten de groepen ook het nodige eten en drinken krijgen. Verder heeft een Galavoorstelling toch iets feestelijk, waarbij een receptie niet overbodig is. Dit had tot gevolg dat Maria Gijsen de verantwoordelijkheid kreeg over de ganse ploeg die de ‘hofmeesterij’ moest verzorgen. Naarmate de voorstelling naderde steeg de spanning. Er kwam immers zoveel bij kijken: afspraken maken met de Muziekacademie van Merksem, stoelen en tafel zoeken, borden en bestek huren, de werken van Gorsen verhuizen, bloemstukken bestellen, eten en drinken aandragen. Je kan het zo gek niet verzinnen.

Eens de dag aangebroken verliep alles op rolletjes. De groepen werden ontvangen, kregen een gids toegewezen en kregen de nodige repetitietijd op het podium.

De eerste voorstelling startte om 15 u. Onze eigen 8-jarige kindergroep opende met een klassieke ouverture van Nancy Fret. Daarna volgde Jong Attitude uit Kampenhout, Het Herentals Danstheater, Heliopsis uit Knokke-Heist, Shaïda uit O. L. Vrouw Waver en Ecole de Danse uit Haubourdin. Lieve Mertens sloot het gedeelte voor de pauze af met een solo; na de pauze startte Beate Vollack met de ‘Carmina Burrana’ in een choreografie van Marc Bogaerts. Na Nataraja uit Brasschaat en Emuda uit Gent werd de voorstelling afgesloten met Déja vu, een choreografie van Nancy Fret waarin een sfeerbeeld van een station werd weergegeven. Na deze middagvoorstelling kregen de groepen een uitgebreide koffietafel met broodjes en beleg en veel rauwkost. Daarna werd de hele voorstelling nog eens overgedaan – zonder ouverture – maar met een receptie achteraf. Tijdens deze receptie werd Jos gevierd voor 15 jaar voorzitterschap.

Volgende aflevering: Het gala was nog maar het begin

Agenda

01/09      Eerste dansles seizoen 2021-2022
11/09      Sloefjes- en kostuumverkoop
18/09      Sloefjes- en kostuumverkoop
24-26/09 Jeugdmaneuvers 8-13j
09/10      Nacht van de Duisternis
04-06/03 Grote Chara-voorstellingSponsors

Argenta Roymans-Janssen
Belfius markt Schoten
Kolum Verzekeringsteam
Mama Calinka
Sint-Michielscollege Schoten
The Owl