Nieuwsbrief April 2021_2

2 mei 2021 16:50

https://dansgroepchara.peepl.be/nl/site/uurrooster-1/vakantielessen

NIEUWSBRIEF APRIL


Liefste dansers, beste ouders,

Hoera! Op dit moment zijn al onze lessen actief. En daar worden we blij van. Vanaf deze week mogen ook onze 18+-dansers met 10 aanwezig zijn (inclusief leerkracht). Bij de grotere kinderlessen zijn de groepen opgesplitst in twee en maken we gebruik van onze buitenlocatie. Die kan trouwens op veel enthousiasme rekenen bij de dansers. Onze leerkrachten krijgen soms de vraag of ze ‘alsjeblieeeeeeft’ buiten mogen dansen. En zo maken we van de nood een deugd. PS: voor de juiste uren kan je steeds het uurrooster op de website checken.

Onze Jeugdmaneuvers waren dit jaar eind maart gepland. Helaas konden deze niet doorgaan (de reden moeten we er niet bij vertellen zeker 😉) maar we hebben ook goed nieuws … We hebben een nieuwe datum kunnen reserveren in Oostende. Dit jaar zal ons traditioneel topweekend aan zee doorgaan van 24 tot 26 september. Als je al ingeschreven was voor de vorige editie, krijg je hierover snel meer info via mail.

Ook leuk: volgende week dartelen er weer wat meer enthousiaste kleutertjes over onze dansvloer. De Lenteklasjes, voor kinderen geboren in 2017, 2016 of 2016, zijn de ideale kans om te ontdekken of dans een goede hobby zou zijn voor je kind. De lessen lopen stilaan vol, dus als je nog wil inschrijven, moet je snel zijn.

Ook de inschrijvingen voor onze danskampen deze zomer gaan als een trein! Het kamp van augustus is volzet (op 1 plaatsje na). Voor de twee kampen in juli (5-9 juli en 16-16 juli) zijn er nog een vijftiental plekjes. Alle info vind je op de website!

We sluiten af met een warme oproep aan onze 8- tot 12-jarige leden. Danskant neemt namelijk een videoclip op in het Sint-Michielscollege en is op zoek naar dansers. Volgende week zaterdag 8 mei kan je je danshartje gaan ophalen en je danskunsten laten vereeuwigen. Schrijf je zo snel mogelijk in via joyce@danskant.be. Inschrijven kan enkel vandaag nog!


Tot snel,

Het Chara-bestuur

Duik mee in de geschiedenis van Chara. Elke maand blikken we terug op een uniek stukje Chara-historie

Chara trekt weer over de grenzen

Tijdens de zomervakantie van 1992 gaven we op uitnodiging van de stad Bredene een volavondprogramma in hun feesttent. Ditmaal hadden we het beter getroffen met het weer dan enkele jaren voordien.

In januari van 1993 namen we voor de eerste keer deel aan de choreografiewedstrijd te Haubourdin (Frankrijk). Hiervoor herwerkte Nancy Fret “Private investigations”, dat oorspronkelijk gemaakt werd voor de damesgroep, naar de mogelijkheden van de gevorderden A. Zij wonnen meteen de eerste prijs in de categorie “Neo-Classique”.
Daarna moesten we dringend aan de slag om alweer een voorstelling voor te bereiden. Lieve Mertens was weer super creatief en maakt voor de gevorderden A maar liefst 2 choreografieën: nl. “Dreams of gold” en “Fragmenten”. Nancy Fret maakte met haar groepen “De toverlantaarn” waarin de 4 seizoenen uitgebeeld werden met kuikentjes in de lente, en sneeuw in de winter. Onze techniekers vierden hun wildste fantasieën uit zodat de schaatsrijders konden afsluiten met een rasechte sneeuwbui.
Berndt Lundmark maakte twee choreografieën onder 1 titel: “De tederheid” waarna hij afscheid nam van onze groep. Claudia De Smet maakte “Lijnenspel” voor de gevorderden A waarmee we de volgende januari tevens een tweede prijs wonnen in Haubourdin.

In het seizoen 1993-1994 vierde Chara zijn 15 jaar bestaan en dat wilden we niet ongemerkt laten voorbij gaan. Daarom werd gekozen om een Galavoorstelling te geven en daarvoor alle bevriende dansgroepen uit te nodigen. Er werd een promotieteam samengesteld dat alles minutieus voorbereidde en een werk van Rafaël Gorsen als basis voor de affiche van de Galavoorstelling koos. Voor de eerste maal werden hiervan ook leaflets gemaakt waarvan er maar liefst 2500 werden uitgedeeld of verstuurd. Tegelijkertijd werd ons briefpapier vernieuwd met een nieuwe lay-out en een nieuw logo.


Volgende keer: Chara wordt 15!!!


Sponsors

Argenta Roymans-Janssen
Belfius markt Schoten
Kolum Verzekeringsteam
Mama Calinka
Sint-Michielscollege Schoten
The Owl