Nieuwsbrief maart 2021

5 maart 2021 10:20

https://dansgroepchara.peepl.be/nl/site/uurrooster-1/vakantielessen

NIEUWSBRIEF MAART


Liefste dansers, beste ouders,

Het is alweer maart. Wat gaat het jaar snel en langzaam tegelijk. Omdat iedereen wel wat goed nieuws kan gebruiken, is deze nieuwsbrief een opsomming van leuke nieuwtjes, want er staan enkele fijne activiteiten op de planning dit voorjaar.

Leuk nieuwtje 1: de lessen voor de -12-jarigen kunnen we blijven organiseren. De nieuwe maatregelen pasten het aantal toegelaten deelnemers aan van 20 naar 10 per lesgroep. Hier hebben we snel op kunnen reageren en waar nodig hebben we twee lessen per leeftijdsgroep kunnen opstellen. We zijn dankbaar voor onze lesgevers die zich voor de extra uren hebben geëngageerd. Je kan het tijdelijke uurrooster hier bekijken. Foto’s van de nieuwe buitenvloer staan op onze Facebookpagina.

Leuk nieuwtje 2: +12-jarigen mogen vanaf nu buiten les krijgen in bubbels van 10 en +18-jarigen in bubbels van 4. Chara investeerde daarom meteen in een goede houten dansvloer buiten, die door de Gemeente Schoten voor ons werd geplaatst. De vloer werd getest en goedgekeurd door onze hiphoppers. We zijn nu volop aan het sleutelen aan de juiste bubbels samenstellen. Na dat stevig puzzelwerkje hopen we meer lessen te kunnen organiseren. We houden jullie op de hoogte zodra we meer duidelijkheid hebben.

Leuk nieuwtje 3: de lenteklasjes, onze gratis proeflessen voor kleutertjes, starten weer in mei. Alle kleuters geboren in 2017, 2016 of 2015 kunnen van 5 mei tot 6 juni komen testen of ze houden van dansen. Heb jij een kleutertje in huis dat heel graag beweegt? Wordt er in jouw living duchtig rondgedraaid, poepgeschud of handengeklap? Dan is dansen misschien wel de ideale hobby voor jouw zoon of dochter. Kom het vrijblijvend proberen bij ons op woensdag, zaterdag of zondag. Alle info vind je hier.

Leuk nieuwtje 4: Ook deze zomervakantie organiseren we danskampen in onze danszalen voor 5- tot 12-jarigen. En dit jaar gaat het danskamp in augustus zelfs tot 14 jaar. Enthousiaste dansers van 5 tot 14 jaar kunnen zich uitleven van 9 tot 13 augustus en kinderen van 5 tot 12 jaar zijn welkom van 5 tot 9 juli en 12 tot 16 juli. Op het programma staan naast dansen ook leuke buitenactiviteiten en creatieve uurtjes. De link om in te schrijven en meer info vind je hier.

We sluiten af met een woordje van liefde voor Loes die vorige week tragisch het leven liet. Loes heeft voor eeuwig een plaatsje in ons hart en in onze dansgroep. We wensen de familie en vrienden van Loes heel veel sterkte en hopen een klein stukje van hun grote verdriet te kunnen helpen dragen. In het klasje van Loes wordt er deze week een eerbetoon gehouden met de klasgenoten om hen te helpen om dit verlies een plaats te geven.


Tot snel,

Het Chara-bestuur

Duik mee in de geschiedenis van Chara. Elke maand blikken we terug op een uniek stukje Chara-historie

Chara kiest voor Merksem

Al kort na ons aantreden in het Sportpaleis kwam onze eigen voorstelling “Charakter” aan bod. Hierbij hielden we de zaal Forum voor bekeken en trokken we naar de Concertzaal van de Muziekacademie van Merksem. Dit bleek voor ons een enorme verruiming te zijn: comfortabele zetels voor het publiek, meer belichtingsmogelijkheden, ruime loges en kleedkamers aangevuld met enkele klaslokalen. Ook nu werd de lijn van een verhaal voor kinderen doorgetrokken met “Hoera, ik win een miljoen”; het idee hiervoor kwam weer van Nancy Fret de invulling ervan kwam van de kinderen zelf. De rol van de spelleider werd gespeeld door Peter Goetghebeur van Toneelkring Volharding.
Berndt Lundmark maakte “het waagstuk” en “Les désespérés”, een pas de deux op een lied van Jacques Brel. Vermits er nog maar 2 dansers de les modern van de gevorderden A volgden, maakte Lieve Mertens met An en Wendy ”Yellow Moon”.
Het volgende seizoen moest Nancy Fret haar uren bij Chara terugschroeven naar 4 lesuren per week, zodat we bijkomende lesgevers moesten zoeken voor de kinderen. Wat niet meteen een groot succes bleek te zijn tot Rita Bertels onze rangen kwam vervoegen.
Toch slaagden we erin om naast onze voorstelling “Charisma” nog een avondvullend spektakel ineen te boksen. Op het einde van ons dertiende seizoen werd Jos gevierd voor zijn 12,5 jaar voorzitterschap. Tijdens het feest gaven de gevorderden een overzicht van Jos zijn Chara-prestaties: als danser in de pas de deux, als ontwerper van rare kostuums en als knutselaar van lantaarns en strooien rokjes. Er werd een gigantische taart gebakken door Robert Van Rompay en Jos kreeg van het bestuur vier gegraveerde wijnglazen met bijbehorende wijn als geschenk.

Volgende keer: Chara trekt weer over de grenzen


Sponsors

Argenta Marynissen Theo
Belfius markt Schoten
Kolum Verzekeringsteam
Mama Calinka
Sint-Michielscollege Schoten
The Owl