Nieuwsbrief december 2020

28 december 2020 21:35

https://dansgroepchara.peepl.be/nl/site/uurrooster-1/vakantielessen

NIEUWSBRIEF DECEMBER


Liefste dansers, beste ouders,

Het einde van het jaar komt in zicht. Het wordt vaak een bewogen jaar genoemd, maar als het aan ons lag hadden we nog veel meer bewogen. We blikken even kort terug en kijken daarna gretig vooruit naar een 2021 vol dansplezier!

Zoals jullie weten, mogen de lessen van de -12-jarigen wel doorgaan. Dat besliste het gemeentebestuur van Schoten. Het officiële attest kan je bekijken op de website. Hiermee kregen we toestemming om de lessen van onze jongere leden weer op te starten. En daar worden jullie duidelijk heel blij van. De opkomst is geweldig groot, het enthousiasme zo mogelijk nog groter.

De kerstvakantie start vanaf zondag 20 december. (Jawel, dat is al volgende week. Het gaat snel.) Tijdens de kerstvakantie worden enkele lessen ingehaald die niet konden doorgaan op de normale lesdagen, omdat de danszaal niet beschikbaar was. Vanaf maandag 4 januari verwelkomen we met veel plezier terug al onze -12-jarigen. We duimen dat ook de oudere leerlingen snel weer door onze danszaal mogen dartelen.

Aan het einde van de kerstvakantie openen we de inschrijvingen voor onze Jeugdmaneuvers. De Jeugdmaneuvers zijn een tweejaarlijkse traditie aan zee voor onze 5- tot 13-jarige leden. Een weekendje vol teambuildingsactiviteiten, knutselen, yoga, zon, zee en strand. Wanneer dat leuks doorgaat? 26, 27 en 28 maart! Omdat onze editie vorig jaar niet kon doorgaan door de eerste lockdown, nodigen we in 2021 ook de 14-jarigen uit. Inschrijven kan vanaf 2 januari om 9u via je account. Dan starten ook de inschrijvingen voor het tweede semester.

We trokken onze stoute schoenen aan en planden zelfs al onze zomerkampen. Nieuw dit jaar is dat we tijdens de creatieve dansstage van augustus ook een groep voor 12- tot 14-jarigen zullen samenstellen. De creatieve dansstages in juli blijven voor de leeftijdsgroep 5- tot 12-jarigen. De kampen gaan door op 5-9 juli, 12-16 juli en 10-14 augustus. Alle praktische info nalezen en inschrijven kan je op onze website.

We sluiten onze nieuwsbrief af met een welgemeende bedanking aan juf Inez die dit jaar even een lesgeefpauze neemt na 30 jaar(!) dienst. Je mag haar zeker nog verwachten voor lesvervangingen en tijdens de danskampen.

Als laatste wensen we jullie ongelooflijk fijne feestdagen. Laat het een heel gezellige tijd zijn! En pak je bubbel eens extra stevig vast dit jaar.

Tot snel,

Het Chara-bestuur

Duik mee in de geschiedenis van Chara. Elke maand blikken we terug op een uniek stukje Chara-historie

Chara krijgt er maar niet genoeg van.

Een maand na de Damiaanviering stond onze eigen voorstelling op het programma en uiteraard werden zowel de kinderdans als 'Missing Persons' hernomen voor de trotse ouders. Verder maakte Nancy Fret haar eerste verhalende choreografie voor de kindergroepen. Ingewijden herinneren zich wellicht nog de grote tafel met katten en muizen waar de kaas je rond de oren vloog.

Lieve Mertens maakte 'Meiose' een dans die deed denken aan eitjes die uitkomen en waarvoor Jos na lang nadenken het kostuum ontwierp (een grote plastiek zak en een vleeskleurige maillot). De muziek die hiervoor gebruikt werd was meditatiemuziek , life opgenomen in de grotten van Ellora in India. Om een zuivere opname te bekomen moesten wij infiltreren in de rangen van BRT Limburg.

Bij de aanvang van ons nieuw seizoen had Christien Somers onze groep verlaten en werd ze vervangen door Berndt Lundmark. Hij moest zich al meteen voorbereiden op de volgende voorstelling waarvoor hij 'Era l’anima mia' en 'La despedida' maakte. 

Nancy Fret ging door met de trend om voor kinderen een verhaal uit te werken met 'De kamer van Tinneke'; daarnaast maakte zij nog een 'Picknick anno 1910' waarmee we het volgende seizoen deelnamen aan 'Schoten danst, zingt en speelt'. Voor de dames maakte zij 'Private investigations' dat later ook door de gevorderden ingestudeerd werd en waarmee we later zelfs wonnen op de wedstrijd te Haubourdin.

Naar aanleiding van onze deelname aan de Damiaanviering, werden wij opnieuw gevraagd om deel te nemen aan de Koningsfeesten 40-60 in Antwerpen. Ook hiervoor werd de choreografie toevertrouwd aan Marc Bogaerts en zijn toenmalige vrouw Diana Goolsbey. Aan deze voorstelling nam ook het Koninklijk Ballet van Vlaanderen deel met 'West Side Story' en Marc bracht tevens enkele solisten mee van de 'Komische Oper von Berlin'. De voorstelling ging door op 27 april 1991, uiteraard in aanwezigheid van het Koningspaar, het voltallige Provinciebestuur, vele notabelen en alweer 17 000 toeschouwers.

Volgende aflevering: Chara trekt naar Merksem

Sponsors

Argenta Marynissen Theo
Belfius markt Schoten
Kolum Verzekeringsteam
Mama Calinka
Sint-Michielscollege Schoten
The Owl