Kledij

De balletkledij is vrij te kiezen naar ieders budget. Ze moet nauw aansluitend zijn en een volledige bewegingsvrijheid geven. Zo kunnen de lesgevers de foutjes verbeteren, waarvoor je tenslotte naar de les komt. Wij vragen een verzorgd voorkomen. De haren moeten vast gemaakt zijn en het dragen van sieraden is verboden.

We stellen wel hogere eisen aan de balletschoenen. Al worden er voor de lessen geen kleuren voorgeschreven, voor de voorstellingen is dat wel zo. Omdat Chara voor alle voorstellingen gratis de kostuums voorziet moeten de deelnemers hun eigen balletschoenen gebruiken met de voorgeschreven kleuren.

  • voor de meisjes zalmroze
  • voor de jongens zwart

Daarnaast vragen we met aandrang om het juiste type te kopen: flats. De ervaring heeft ons geleerd dat andere types of merken steeds problemen opleveren. In het begin van elk seizoen organiseert de dansgroep een gemeenschappelijke aankoop van de juiste balletschoenen.

Voor de lessen hiphop dient men witte (effen) sportschoenen te gebruiken. De kledij is vrij te kiezen naar ieders budget. Ze moet wel volledige bewegingsvrijheid geven.