Wie zijn we

Over Dansgroep Chara

Dansgroep Chara is een dynamische, ambitieuze vereniging, met een prikkelend aanbod van danslessen. Wij staan open voor vernieuwing en evolueren steeds mee met de huidige tendensen in de amateurdanswereld. We houden wel vast aan klassiek ballet als basis van de opleiding.

Door de jarenlange goede omkadering bouwde Dansgroep Chara een blijvend karakter op. Dansgroep Chara speelt hierdoor een toonaangevende rol die lokaal een belangrijke maatschappelijke weerklank heeft. Naast de danslessen organiseert Dansgroep Chara nog allerlei randactiviteiten en publieksgerichte evenementen.

Dansgroep Chara is een onafhankelijke en neutrale organisatie op alle vlakken. Onze groep staat open voor iedereen die lid wil worden van onze vereniging. Plezier om te bewegen, met vrienden samen zijn, ontspannen, conditieverbetering, het beleven van de muziek, … zijn de speerpunten van de vereniging.

Wij verzorgen een zeer kwaliteitsvolle dansopleiding voor iedereen in verschillende disciplines.


Wat doen we

Dansgroep Chara organiseert randactiviteiten

Naast de basislessen worden er nog verschillende randactiviteiten georganiseerd door de vereniging. Deze randactiviteiten proberen we te organiseren voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Vriendendagen

Elk jaar wordt er een week voorzien waar onze leden, vrienden en vriendinnen van dezelfde leeftijd mogen uitnodigen om mee les te volgen. Deze vriendendagen hebben meestal plaats op het einde van het dansseizoen en zijn van toepassing op alle leeftijdsgroepen.

Kindernamiddag

Elk jaar wordt er een kindernamiddag georganiseerd voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Tijdens deze culturele activiteit zijn vrienden en vriendinnetjes ook welkom op voorwaarde dat ze tussen 5 en 8 jaar zijn. Deze activiteit wordt in het begin van het dansseizoen georganiseerd zodat nieuwe leden elkaar vlug leren kennen. Afhankelijk van de aard van het programma kan hiervoor een kleine bijdrage gevraagd worden.

Kijkdagen

Voor nieuwe leden van 5 tot 7 jaar worden er tijdens de maand november kijkdagen georganiseerd; tijdens deze kijkdagen mogen de ouders toekijken tijdens de les. Hierdoor kunnen zij zich een beeld vormen hoe het er in de les aan toe gaat.

Opendeurdag

Tijdens de even jaren wordt er een opendeurdag georganiseerd voor familieleden, grootouders en vrienden. De leden demonstreren hun danslessen in de twee leszalen. Hierbij worden de lessen van een ganse week op een zaterdag geprogrammeerd zodat de leden ook de lessen van de anderen kunnen bijwonen.

Deelname aan dansprojecten en wedstrijden

Dansgroep Chara neemt af en toe deel aan verschillende dansprojecten en wedstrijden van dansfederatie of organisaties.

Workshops en dansstages

Wij blijven continu streven naar kwaliteitsvolle lessen voor al onze leden. We willen onze leden maximaal laten ontplooien met extra dansactiviteiten naast het solide basisprogramma. Tegen democratische prijzen bieden we extra workshops aan voor onze leden. Deze gastdocenten zijn meestal grote namen uit het dansmilieu.

Ook tijdens de vakantieperiode bieden we onze leden de kans om hun conditie op peil te houden. Dansgroep Chara laat dan ook niet-leden kennismaken met verschillende dansstijlen, aangevuld met randactiviteiten. Deze stages worden ondersteund door eigen dansdocenten en docenten van buitenaf. Het zomerprogramma van seizoen 2014-2015 vindt u hier.

Jeugdmaneuvers

Tijdens het jaar dat er geen voorstelling is, dus de even jaren, gaan we op jeugdmaneuvers. We trekken er dan op uit met de 8-12 jarigen voor een volledig weekend. Deze uitstap staat meestal gepland in februari of maart. Er worden naast dansactiviteiten nog allerlei andere activiteiten voorzien. Enkele extra begeleiders gaan mee om alles in goede banen te leiden. In de democratische prijs zit het vervoer, overnachting, activiteiten, eten, … inbegrepen.

Teambuilding

Individuele en uiteenlopende talenten zijn van groot belang in onze vereniging. Maar een goede samenwerking is minstens even belangrijk. Houding en vaardigheden scherpen we verder aan tijdens deze teamdagen zodat de prestaties in teamverband verbeteren. Deze teambuildingsdagen worden georganiseerd voor de Gevorderden A, B C.

Uitwisselingsprojecten met buitenlandse dansgroepen

De dansgroep heeft ervaring met buitenlandse uitwisselingsprojecten. De laatste uitwisseling gebeurde met een Finse dansgroep. Onze leden organiseerden hiervoor verschillende sponsoractiviteiten , bijvoorbeeld een carwash, om de kosten te drukken. Deze uitwisselingen staan niet standaard gepland omdat de uitwerking van deze projecten bijzonder tijdrovend is voor een vrijwilligersorganisatie. Uitwisselingsprojecten kunnen met één of met meerdere leeftijdsgroepen gebeuren.

Andere randactiviteiten

Sporadisch wordt er een bezoek gebracht aan dans- of balletvoorstellingen. Meestal gebeurt dit tegen verminderde tarieven. De prijzen van alle randactiviteiten proberen we steeds zeer democratisch te houden. Meestal worden de activiteiten tegen kostprijs ingericht. In bepaalde gevallen worden de kosten niet doorgerekend en doen we beroep op de verenigingsmiddelen.